Leta i den här bloggen

tisdag 14 juni 2011

Korvsjudning med precision, Del 1

Detta visar en möjlighet att på ett exakt sätt styra temperaturen i ett vattenbad!

Skriver redan nu, det kommer mer detaljbilder i nästa del.

Detta kan vara bra vi t ex ystning, korvsjudning, sous vide eller varför inte ljusstöpning.
Jag hade själv fått en gammal kittel på 30 liter av en släkting. Dessa finns billigt på t ex blocket.se Rostfritt är att föredra då det är lättare att hålla rent och tål diskmaskinen.

Tanken är att detta skall styras med en nogrannhet av +- 0,2 'C. Detta är nog tillräckligt för de flesta mataktiviteter. Jag saknar i skrivande stund en platta att syra värmen med men siktar på en sådan här, kokplatta a la Clas Ohlsson

Började med att svetsa in en muff för anslutning av ett termoelement.


Svetsad muff med ingängad termoelementfäste
Putsade sedan upp allt med fin smärgelduk.



Putsad kittel

Monterad givare innifrån


Större vinkel

Vinkel uppifrån
Sedan monteras själva givaren in i insticksröret och skruvas fast.

RTD Pt100 givare

Annan vinkel
Sedan provas kontakten till styrenheten.

Pt100 givare från Auberins.com
Nu skall det testas mot styrenhet.

Återigen bilder på kontrollers från Auberins.com

Styrenhet, detaljbeskrivning i nästa delar

Fortsätter med mer bilder och visar funtion samt detaljbeskrivningar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar