Har sökt efter dessa stora fjälster som kommer från nöt, se bild nedan. Står här Capend men KA Lundgrens säljer den som kappen eller oxbotten, engelskan säger beef bung eller capend.
Vad gör man då med detta? Jo stor korv eller som engelsmännen, Haggis. http://www.buttonsoup.ca/2011/01/main-event-haggis-and-clapshot.html
Har aldrig provat detta men vill göra stor salami, typ denna.
Snodd bild från www |
Kappen 95 - 115 mm, Fårtarm 21 - 23 mm |
Sagt och gjort mätte upp kryddor. Lade bakterierna i ljummet vatten.
Använde picknicbog.
Maler genom 4,5 mm hålskiva. Allt mycket kallt
Blanda i alla kryddorna
Stoppningen har jag ingen bild på men det gick åt 2800 gram korvmassa till denna gigant.
Nu i förtorkning, kondenseringsfasen.
Nu skall den in i mognadsskåpet i ca 3 - 4 månader, fortsättning följer................
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar