Uppdatering
Har idag tagit ut dom sista Älgsalamin med grisfjälster, blev mycket god och jag gillar styrkan med chilin. Gjorde samtidigt 2 st i raktarm av nöt vilka får fortsätta mogna några veckor till. Produktionstiden tog 18 dagar vilket jag tycker är snabbt. Rekomenderas
Slut uppdatering
Har lovat att inte blogga om Korv men det sket sig. I väntan på mina regulatorer berättar jag lite om älgsalami, älgfjällabro.
Ville testa detta med älgkorv och salami, ville också prova att göra i gristarm med lite styrka. Recept enligt nedan.
Efter sedvanlig malning och stoppning så hängdes korven in i mognadsskåpet. I skrivande stund har det gått ca 2 veckor.
Ville även ha hela pepparkorn i salamin.¨
Min pH sänkning respektive viktsavgång
Smaken blev mycket bra, kanske något något för torr men det får bli mer späck till nästa gång.
Ville ha lite styrka i korven så jag tillsatte chilipeppar för att få mer pepprig smak. Valde att mala späcket med större hålskiva för att få mer synliga späckkuber.
Har idag tagit ut dom sista Älgsalamin med grisfjälster, blev mycket god och jag gillar styrkan med chilin. Gjorde samtidigt 2 st i raktarm av nöt vilka får fortsätta mogna några veckor till. Produktionstiden tog 18 dagar vilket jag tycker är snabbt. Rekomenderas
Älgsalami, lufttorkad. Korven i mitten hade jag som referenskorv map pH och viktavgång, därav hålet i högra kanten |
Har lovat att inte blogga om Korv men det sket sig. I väntan på mina regulatorer berättar jag lite om älgsalami, älgfjällabro.
Ville testa detta med älgkorv och salami, ville också prova att göra i gristarm med lite styrka. Recept enligt nedan.
Efter sedvanlig malning och stoppning så hängdes korven in i mognadsskåpet. I skrivande stund har det gått ca 2 veckor.
Korvarna är inte så mörka i verkligheten som bilden visar |
Ville även ha hela pepparkorn i salamin.¨
Min pH sänkning respektive viktsavgång
Smaken blev mycket bra, kanske något något för torr men det får bli mer späck till nästa gång.
Ville ha lite styrka i korven så jag tillsatte chilipeppar för att få mer pepprig smak. Valde att mala späcket med större hålskiva för att få mer synliga späckkuber.
Snyggt!
SvaraRaderaHej vet ej om du får detta men,
SvaraRaderajag skulle vilja komma i kontackt med dig har lite frågor om tork skåp o regulatorn från Kina är ingen klippa på att blogga.
om du vill kontakta mig på min mail rolf.berntsson@gmail.com