Har idag gjort en blandning av vatten och vitmögelkultur som sprayas på Bresaolan.
Vitmögelkulturen är Gewürtzmüllers SK-10. Skall blandas 1 g / 1 liter vatten och sedan sprayas på. Använder en vanlig "blomflaska" där jag blandat 0,5 g / 0,5 liter vatten. Får stå i ca 60 minuter i rumstemperatur för att starta tillväxten av vitmöglet. Sedan återigen in i klimatskåpet. Jag använder distillerat vatten för att slippa korskontaminering av bakteriekulturer.
Normalt är att "klä" Bresaolan med någon form av fjälster för att förhindra allt för snabb uttorkning och få mognaden/torkningen mer kontrollerad. Jag har nu inget fjälster som passar utan testar utan denna gång. Har beställt oxbottenfjälster, blintarm kaliber 110 - 140 mm av min fjälsterleverantör.
Vitmögelkulturen är Gewürtzmüllers SK-10. Skall blandas 1 g / 1 liter vatten och sedan sprayas på. Använder en vanlig "blomflaska" där jag blandat 0,5 g / 0,5 liter vatten. Får stå i ca 60 minuter i rumstemperatur för att starta tillväxten av vitmöglet. Sedan återigen in i klimatskåpet. Jag använder distillerat vatten för att slippa korskontaminering av bakteriekulturer.
Normalt är att "klä" Bresaolan med någon form av fjälster för att förhindra allt för snabb uttorkning och få mognaden/torkningen mer kontrollerad. Jag har nu inget fjälster som passar utan testar utan denna gång. Har beställt oxbottenfjälster, blintarm kaliber 110 - 140 mm av min fjälsterleverantör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar