För 15 dagar sedan startade jag en sats med fänkålssalami. Gjorde 4 st olika varianter med exakt samma kryddning men lite olika förutsättningar - skall förklara.
Det kommer ett mer utförligt reportage senare.
Gjorde en sats på 5 kg korvmassa med kryddning enligt nedan. Delade sedan denna sats och blandad i LS-25 startkultur (med 4g Rosalin/kg korvsmet) i den ena samt T-SPX (med 2g Rosalin/kg korvsmet) startkultur i den andra. Startade fermenteringen för 15 dagar sedan och idag är den färdig.
Receptet är enligt följande:
Det kommer ett mer utförligt reportage senare.
Gjorde en sats på 5 kg korvmassa med kryddning enligt nedan. Delade sedan denna sats och blandad i LS-25 startkultur (med 4g Rosalin/kg korvsmet) i den ena samt T-SPX (med 2g Rosalin/kg korvsmet) startkultur i den andra. Startade fermenteringen för 15 dagar sedan och idag är den färdig.
Receptet är enligt följande:
Fullständig recension kommer under helgen!
Blev MYCKET god med lagom fasthet och smak av ytmögelkulturen, Penicillium nalgiovensis, SK-10
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar