Då jag blev mycket nöjd med mitt första försök med Coppa vill jag givetvis göra detta igen.
Köpte 2 st fläskkaréer av Kötthallen i Stenungsund. Putsar till dom och lägger dom i krydd/saltblandning. Använder detta recept:
Nu skall dessa lufttorkas i mitt mognadsskåp. Börjar dock med att hänga dom i rumstemperatur tills dom är yttorra, ca 3-4 timmar. Sedan hänger jag dom i ca 18 'C vid 90%rF för att efterhand sänka temperatur och fuktighet. Denna process tar ca 2-3 månader.
Köpte 2 st fläskkaréer av Kötthallen i Stenungsund. Putsar till dom och lägger dom i krydd/saltblandning. Använder detta recept:
| Putsar till Fläskkaré |
| Gnider in kryddblandningen mycket väl |
| Vaccar och lägger in i kylskåp |
| 14 dagar senare. Fjälstren, Kappen, oxbottenfjälster har legat i blöt 24 timmar |
| Nu skall jag skölja rent ordentligt få bort kryddor |
| Rengjord |
| Nu skall dom in i detta fjälster |
| Inne i fjälstern. |
| Skall bindas upp med röd/vitt charksnöre |
| Färdigknutna, här kan du se hur man gör |
| Bottendelen |
| Färdig, nu lufttorkas |
| Snyggt kakel! |
Nu skall dessa lufttorkas i mitt mognadsskåp. Börjar dock med att hänga dom i rumstemperatur tills dom är yttorra, ca 3-4 timmar. Sedan hänger jag dom i ca 18 'C vid 90%rF för att efterhand sänka temperatur och fuktighet. Denna process tar ca 2-3 månader.

Jaså du, är den hemliga ingrediensen lagerbladen som syns på bilden men inte i receptet?
SvaraRaderaJa, det skulle jag ju aldrig fotat!
SvaraRadera