Här kommer lite bilder från när jag röker lax och korv.
Här kan ni ladda ner recepten och rökdiagrammen på mina korvar Fjällapinne och Fjällapinne med fänkål
Klicka på länkarna ovan för att ladda ner recept |
Salt, socker, dragon, mejram, fänkål, svartpeppar |
Fårfjälster 20/22 |
Kryddor |
Mitt kryddförråd ca 10 kg olika kryddor |
Fjällapinne |
Fjällapinne med fänkål |
Rökställning |
Korvspruta |
Malning |
Malda kryddor |
Tom korvspruta |
Marco och jag stoppar korv |
Fjällapinne till torkning |
Röken genom vardagsrummsfönstret |
Min elstyrning till rökskåpet |
Styr tempen i korvskåpet |
Varmrökt lax, klar |
Korven får röka vidare en liten stund, till 68'C innertemp. |
Bradley smoker rökgenerator som jag inte gillar |
Ingång för tempgivare |
Vattentät strömförsörjning |
Genomförning av kablar till grävmaskinsgarage |
Röken med rökaggregat, kan även traditionellt röka med ved ni ser eldstaden lite ner till höger. |
Tjenare igen,
SvaraRaderaDe har 'fjallapinnarna' ser helt enkelt lysande ut!
Nagra snabba fragor
- Med 4 kg, hur manga korvar fick du ut?
- Vilken typ av ved(smak) anvande du?
- Lat du dem hanga for en tid eller gick de direkt in i rokaren?
- Nar jag tittar pa ditt diagram antar jag ratt att du kallrokte dem i 4 timmar och sedan okade du temperaturen till 75c? Korde du med rok hela tiden tills korvarna registrerade 68c?
Jag hoppas att det har inte var for manga fragor pa en gang. ;)
Tack pa forhand, Mike
Tjena Swedish Mike.
SvaraRaderaHar inte sett ditt inlägg förrän nu! Ursäkta.
4 kg ca 25-30 ca 30 cm långa. Jag använder Ek och Al. Skall jag vara helt ärlig känner jag inte skillnad på dessa!
Jag låter dom hänga så att dom blir yttorra ca 1-2 timmar. Annars "rinner" bara röksmaken av.
Ja jag kör med rök hela tiden.
Ursökta sent svar brukar svara samma dag!