Att ha en tempsvägning på 0,5 grader är BRA då proffskåp inte har bättre. Luftfuktigheten diffar ca +- 6%RH vilket också är bra. Om man jämför med sk naturliga mognadskammare i grottor och källare har man mycket bättre kontroll så här.
Denna blog skall hjälpa dig skapa billiga, bra, nyttiga, roliga verktyg som kan användas vid matlagning och annat. Då jag själv har stort intresse för korvtillverkning, rökning av fisk o kött blir detta den huvudsakliga inriktningen. Välkomna! Kontakta mig genom: korvoteknik(at)gmail.com skriver inte ut @ för att undvika spam
Leta i den här bloggen
måndag 2 januari 2012
Fermenteringsskåp - intrimmning
Att ha en tempsvägning på 0,5 grader är BRA då proffskåp inte har bättre. Luftfuktigheten diffar ca +- 6%RH vilket också är bra. Om man jämför med sk naturliga mognadskammare i grottor och källare har man mycket bättre kontroll så här.
Etiketter:
curingcamber,
Fermenteringsskåp,
Klimatskåp,
Korvskåp,
Mognadsskåp,
Sausagecabinett
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Men vad är det som höjer luftfuktigheten så om det inte finns korv i skåpet?
SvaraRaderaI detta fallet står skåpet i ett kallt garage med ca 85% luftfuktighet så det är omgivningsfuktigheten som "smittar" av sig i skåpet.
SvaraRadera