Nu har rådjuret hängt i en vecka i mitt kylskåp. Temperaturen har varit ca 8'C Rådjuret har enligt många hängt för länge men jag anser att allt för många jägare hänger sitt kött för mörning för kort tid. Man brukar såga ca 40 dygnsgrader men det tycker jag är för lite.
Frampart med skotthål. Här kan man se att skottet tog riktigt bra men en benflisa från revbenen gick in i andra bogen och förstörde den. |
Bakpart med lår och lägg |
Styckar bort lårbenen |
Lårstekar, ytter-, innalår
Ryggsidan skärs ut
Lossa längs ryggraden
|
Skär ut fileerna.
Fileernes placering i bakkroppen.
Ryggbit
Bog, framben på rådjuret
Fileerna, mycket små på rådjur
Låren, bakdel på rådjur. Fina stekar eller att röka och torka.
Smaken är ju som baken jag vill inte ha sadel utan föredrar rena muskelbitar, sk anatomisk styckning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar