Min bresaola luktade skit men jag lät den på inrådan gå vidare och mogna. Faktiskt har den mognat till det mycket bättre.
Nu luktar den camenbert men har för lite torknad (heter det så?) i mitten och kommer att få gå vidare i mognadsprocessen.
Ser väldigt läcker ut och kommer att gå vidare
Får torka så centrum blir lite fastare
Nu luktar den camenbert men har för lite torknad (heter det så?) i mitten och kommer att få gå vidare i mognadsprocessen.
Ser väldigt läcker ut och kommer att gå vidare
Får torka så centrum blir lite fastare
Den där väldigt mörka ytterkanten i förhållande till det fuktiga inre kan tyda på att torkningen har gått för snabbt. En möjlig åtgärd är att vacuumförpacka och låta fuktigheten jämnas ut i köttstycket.
SvaraRaderaSkall prova detta ikväll. Har inget fjälster/skinn som saktar ner yttorkningen tyvärr. Bra tips
SvaraRaderaIdag har jag vacuumförpackat, får se om 3-4 veckor hur det ser ut
SvaraRadera