Återigen vill jag göra Bresaola, denna fantastiska italienska lufttorkade nötdetaljen. Att jag skriver nötdetalj beroror på att det spelar egentligen inte någon roll vilken del av nötbakdelen du använder för Bresaolan blir bra ändå.
Jag fick tag på Innalår av Ekokött. Först skall nötköttet marineras/rimmas/kryddas i en salt, socker och kryddblandning av:
|
En bok om både korv och lufttorkat |
|
Köpte nötinnanlår, eko |
|
1040gram nötinnanlår |
|
Kryddblandning, vänster till höger: Salt, Muscavadosocker,
Enbär och Rosmarin, Svartpeppar och Vitlök |
|
Masserar in kryddblandningen |
|
Vaccar innalårert |
|
Närbild |
Nu skall innanlåret in i kylskåp och ligga i 15 dagar. Jag masserar varje dag och vänder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar