torsdag 23 augusti 2012

Styckar rådjur



Nu har rådjuret hängt i en vecka i mitt kylskåp. Temperaturen har varit ca 8'C Rådjuret har enligt många hängt för länge men jag anser att allt för många jägare hänger sitt kött för mörning för kort tid. Man brukar såga ca 40 dygnsgrader men det tycker jag är för lite.

Frampart med skotthål. Här kan man se att skottet tog riktigt bra men en
benflisa från revbenen gick in i andra bogen och förstörde den.

Bakpart med lår och lägg
Styckar bort lårbenen
Lårstekar, ytter-, innalår



Ryggsidan skärs ut



Lossa längs ryggraden

Skär ut fileerna.


Fileernes placering i bakkroppen.


Ryggbit


Bog, framben på rådjuret


Fileerna, mycket små på rådjur


Låren, bakdel på rådjur. Fina stekar eller att röka och torka.




Smaken är ju som baken jag vill inte ha sadel utan föredrar rena muskelbitar, sk anatomisk styckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar